maanantai 9. helmikuuta 2009

Yhteen ja ympäri

Bloggaileminen jäi sunnuntailta, kun oli tuttuja kylässä. Piti tulla tänne Kolariin asti, ennen kuin sosiaalinen elämä vilkastui. Tampereella taisi tulla elettyä vähän erakkoelämää, koska täällä on tullut kylästeltyä enemmän kuin kaupungissa puoleen vuoteen. Ehkä kylästely jotenkin kuuluu Kolariin, ja Muonioon. Ainakin olen saanut monta kutsua kylään ja myös jututettavien luo käymään. En ole ihan tiennyt, voiko niitä lunastella vielä myöhässäkin, jos ei ole ensi kutsumalla päässyt käymään.

Joskus ennen muinoin lapsena oli parasta kaikessa, kun ihmisiä tuli kylään tai itse lähdettiin kylään. Joskus kyläläiset tulivat kesken suursiivouksen, mutta sehän vasta mukavaa olikin (lasten mielestä). Kaupungissa ei tule kylästeltyä. Käydään kahvilla, joskus mennään lenkille tai katsotaan leffaa. Mutta ei juuri kylään, ellei sitten olla menossa bilettämään. Entisistä naapureista tiedän suunnilleen sen, mitä mies oli tupakkapaikalla jututtanut.

Viikonloppuna tuli ensimmäistä kertaa töissä tunne pienestä paikasta. Piti lauantaina pohtia, jututanko pomoa, siskoa vai henkilöä, jota olin haastatellut perjantaina. Tilanne oli kertakaikkisen hassu. Vastaavaan varmaan joutuu kerran jos toisenkin ottamaan jollain tavalla etäisyyttä, jotta saa työt tehtyä. Pienen paikkakunnan kulttuuripersoonat tulevat pakosti tutuiksi matkan varrella. Tai se yksi tietysti onkin jo aika tuttu.

5 kommenttia:

  1. oho, taisin saada arvonkorotuksen :D kotoisammissa oloissa kun kutsutaan kakkulaksi.
    toisen pikkusiskon nettialbumista löysin itseni saunanlämmityspuuhissa ja alla kuvateksti: tässä näette hovimestarini kantavan polttopuita.

    tutuissa kirjoittajissa on kyllä se huono puoli, että tulee kommentoitua näitä blogeja ilman sen suurempaa itsesensuuria, kun kuvittelee, että eihän näitä näe kukaan muu kuin kirjottaja :D

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittajan kannalta tätä harhaa ei ole. Kirjoittaja TIETÄÄ, että äiti lukee blogia.. kirjoitappa siinä sitten!

    VastaaPoista
  4. äiti on nähnyt ja kokenut jo pitkän elämän

    VastaaPoista
  5. Pitkä ja rikas elämä ei kokemukseni mukaan sulje pois sitä seikkaa, että äideille lapset ovat aina lapsia. :)

    VastaaPoista