torstai 25. kesäkuuta 2009

Suikale lihaa

Eilen se tapahtui. Heräsin aamulla kauheaan kihinään nilkoissa. Oli pakko herätä korjaamaan asia. Ötökät. Mäkäräiset, hyttyset ja tänään paarma. Toissapäivänä joku rouskutti nilkkaani juuri siltä alueelta, kun kengän ja housunlahkeen väliin jäi paljasta ihoa. Muistin, miksi kesä ei ehkä olekaan lempivuodenaikani ja miksi kaupungissa on kesäisin niin mukavaa.

Olen jo pari viikkoa odotellut kauhulla hyttysten tulemista. Niitä on paljon, eivätkä mokomat varmaan ole vielä kaikki paikalla. Hyttysiä ei huomaa, kun pysyy liikkeellä, mutta jos joutuu hetkeksikään pysähtymään, ne ovat äkkiä kaikki kimpussa.
Tunnen vain piston siellä täällä ja käsi hutkii minkä ehtii. Ihme kyllä en saa kovin kovia kutitusoireita täkäläisistä hyttysistä - lohtu se on laihakin. Tämä kesä näyttää olevan oikein hyvä hyttyskesä. Toivottavasti joku keksii hyttysistä jonkin hittituotteen, johon niitä voidaan kerätä ihmisiä kiusaamasta.

Kelit ovat olleet niin pitkään viileät, etten oikein osaa ottaantua tähän kesään. Tänään lämpöä oli 26 astetta. Mitä lie muualla Suomessa. Minulle se on jo vähän liikaa (ainakin näiden ötököitten kanssa).

Mutta nyt köllöttelen kotona tyytyväisenä kuin possunpaisti. Kolariin on avattu grilli. Semmoinen oikea, mistä saa luukulta kaikkia aliarvostettuja herkkuja, makkaraperunoita ja muita ihanuuksia. Olen tämän vuoden aikana syönyt kerran pitsaa ja kahdesti ranskalaisia (Äkäslompolossa!). Niitä on ollut ehkä vähän ikävä. Nyt pikkuinen masu pömpöttää täynnä burgeria. Hyvä ennenaikainen lomanjuhlistus tämä tämmöinen.

2 kommenttia:

  1. Hanki thermacell-niminen laitos. Vanhanajan kännykän kokonen pikkukaasupatruunalla ja ytytyynylä toimiva vempele, joka hajuton, mauton ja lähes äänetön! Auttaa jos pysyy melko paikoillaan ja lupauksensa mukasesti tyhjentää ainaki rivarin takapiha-alueen ilkeistä ötököistä kunhan lämpenee... Kyllä se siitä! =) Ja kun lähet kalaan, niin laita sitä punasta offia, se suojaa mäkäriäki vastaan niin ei tartte käyttää niitä naurettavia huppuja. =)

    VastaaPoista
  2. Tämäpä hyvä vinkki :) olen nautiskellut kylmistä säistä, jotka ovat vähän sääskiä rokottaneet.

    VastaaPoista