maanantai 4. toukokuuta 2009

Rappuhumppaa

Son tullut tälle tytölle nousu johtoportaaseen. Taitaa tosin jäädä tässä tapauksessa nousu olla enemmänkin nousua talkootyöprosenteissa viidestä sataan.
Mutta mikäpäs siinä, nyt ollaan kyläyhdistyksen matkassa. Neljän hengen kokouksessa sai kyläyhdistys uuden puheenjohtajan ja vähän johtokunnan tynkää (tämä on se valtava nousu, tämä johtokuntaan valinta). Vara taisi jäädä pikkuisen kapoiseksi, mutta ovatpa ainakin sitkasta sakkia sitten mukana olijat.

Seuraakin heti mainostauko: tämän viikon perjantaina siivotaan Kolarin kylänraittia talkooporukoilla, torilta lähtö klo 18. Kun nyt luit tähän asti, niin tulepa matkaan, mummonkaimat ja lähisuku on jo värvätty. Reiska hommaa meille kahvit, mutta haravat ja haalarit ottakaa matkaan omasta kotoa. Jos jollakin on ylimääräinen harava, niin sitä mukavampi, koska kerrostaloasukkaana minulla ei (vielä) ole.

Kyläyhdistyksessä opin muuten taas uutta asiaa. Jos joka kokous on yhtä informatiivinen, taidan poka pian olla aika selvillä Kolarista. Kaikkea tarpeellista tietämystä sain rapitellen monenmoisesta. Mutta se olli aika yllätys, kun yhdistyksen kokouksessa pohtivat, ettei raitti tänä vuonna ole kovin huonossa kunnossa. Ehkä olen kaupungissa tottunut liian hyvään. Roskia on minusta aika lailla, mutta pahinta ovat kyllä rikotut pullot. Niitä on paljon. Se on yllättävää ja todella kurjaa. Pitäisi olla vaikka nuorisovaltuuston pullonpalautusboksi siinä keskustassa, saisivat sinne tuikata pullot (ehjinä) ja raha menisi oikeaan käyttöön. Osaisikos joku keksiä tähän järkevän systeemin? Sen voisi laittaa vaikka entisen Spar-kaupan pihaan, siihen kahden pakollisen poppiladan väliin.

Vappuna ei tullut lähdettyä mihinkään, mutta onneksi paikallisten subbarit pitivät huolen,että bileet tulivat sisälle joka tapauksessa. Ylivoimaisen rauhallisessa keskustassa tämä oli vuoden äänekkäin viikonloppu. Vaikka kai se on ymmärrettävää: eihän keskustassa ilmeisesti ollut mitään tapahtumaa kellekään, ei ainakaan alkoholitonta. Se sai miettimään, miten kivaa nuorilla onkaan täällä talvi-iltoina, kun voivat joko a. istua bussipysäkillä kylmässä tai b. istua bussipysäkillä kylmässä. Kuka nyt sisätiloja kaipaisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti