keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Polttelee!

Toimittaja liekeissä! Päiväni pelastui peruuttamattomasti, sillä löysin jotain, mistä olen haaveillut vuosia. Jihaa!

Tuossa joulun alla lainasin kirjastosta vinon pinon erilaisia käsityöopuksia, jotta saisin ideoita joululahjoihin. Rakastan vanhoja virkkauskuvioita, mutta en niinkään välitä uudemmista, sillä minusta oikeat virkkauskuviot ovat sellaisia rehellisen romanttisia ja pitsisiä, eivät mitään ruutumalleja. Joulun alla siis haikeana silittelin kirjaston opuksia ja huokasin useammankin kerran, kun ajattelin, ettei noita vanhoja kirjoja luultavasti enää saa mistään.

Senpä vuoksi olin rehellisesti hypätä kattoon, kun kipaisin käymään Kolarin kirjakaupassa (ja vielä alennushyllyllä).

Lähettäjä Blogger-kuvat


Näistä kirjoista maksoin vähemmän kuin neljästä askista tupakkaa (näin ajattelin konkretisoida hankinnan miehelleni, joka ei kenties jaa intoani virkkauskirjoihin). Olen Isoäidin pitsien ja Mary Ojen Kauneimpien pitsien onnellinen omistaja. Näitä kirjoja ei luultavasti löydä joka kaupasta. Toisesta otettu uusin (?) painos on vuodelta 1996, toisesta vuodelta 2000. Itse kirjat ovat kuitenkin paljon vanhempia, ja osa malleista on 1800-luvun puolelta. Jee! Taisin liekehtiä asiaa innolla, joka vähintäänkin vaivaannutti kollegani. x) Toivottavasti joku virkattujen pitsien ystävä sattuu lukemaan tämän vuodatuksen ja jakaa intoni.

Se vain on niin, että näistä vanhoista opuksista soveltamalla löytyy usein tosi kauniita ja ihmeellisen ajattomia malleja. Taidankin kaivaa esiin kerran lahjaksi saamani 50-lukulaisen neulekirjan.

ps. Sinne hyllyyn jäi vielä käsityökirjoja, joita ainakin minä himoitsisin.

2 kommenttia:

  1. Hei miks ihmeessä et sanonu,että ne kirjat, mitä kirjaston poistomyyntipöytien lähistöllä esittelit, oli sellaisia mistä olit haaveillu jo pitkään?

    VastaaPoista
  2. Ai enkö sanonutkaan :) olin varmaan vielä innosta hajamielinen.

    VastaaPoista