keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Antaa paukkua

Pakkanen on pukeutumiskysymys. Olen kuullut sen pariinkin kertaan täkäläisiltä, ja varsinkin tänään se piti paikkansa. Kuulemma aamulla mittarissa oli 32-37 astetta paikasta riippuen.
Onneksi pakkanen oikeuttaa aloittamaan ja käyttämään ihania neuleita. :)
Järjestin nimittäin jokin aika sitten olkkariin lankakokoelmani lasioviseen kaappiin (yritän saada jossain kohti kuvia). Ihastelen joka ilta värikirjoa ja haudon sitä tietoa, että voin milloin tahansa keksiä mitä tahansa langoista. Ajatukset suorastaan pörräävät, kun inspiraatiota on roppakaupalla edessä.

Lähettäjä Blogger-kuvat


Joku aika sitten aloittamani puuvillalankainen kesäneuletakki on vielä kesken, mutta kesäänhän on vielä aikaa.. Ja kun olen kovasti tykännyt joulun jälkeen kutomastani neuletakista, jota pidän töissä, päätin tehdä itselleni myös kotikäyttöön neuleen. Hyllyssä oli valkoista, vihreää, sinapinkeltaista ja punaista villalankaa. Nyt minulla on sitten käsissä numeron kahdeksan puikot, joilla kudon hurjaa vauhtia, että saisin pian jotain valmiiksi. Aion tehdä sellaisen lyhyen liivin/jakun (en ole vielä päättänyt), jonka napitus on epäsymmetrisesti toisella puolella. Kuulostaa hienolta, saa nähdä onko sitä. Paras jippo on kuiteskin siinä, että lanka on Huopasta, jonka saa pesukoneessa myllyttämällä kutistumaan ja siten vieläkin lämpimämmäksi. Mutta se vaatii myös vähän matematiikkaa.Olenkin tentannut miestä joka ilta kysymällä seuraavanlaisia kysymyksiä:
Jos neule kutistuu 40 prosenttia ja sen on tarkoitus olla 40 senttiä leveä, kuinka leveä sen täytyy olla ennen kutistumista?

Lähettäjä Blogger-kuvat


Niin, neulominen on muuten aika usein matematiikkaa. Että jos kaipaatte motivaattoria, muuttakaa laskutoimitukset neulekaavoiksi, niin pääsette laskemaan sivujen pituuksia, kulmia ja muuntamaan eri silmukkamääriä senteiksi. :)

ps. Laitan neuleen ohjeen ja kuvan , jos se onnistuu. Yläkuvassa nykyistä lämpöä, äitin ja anopin joulupaketeista tupsahtanutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti