torstai 5. marraskuuta 2009

Verkoilla

Olen tällä viikolla tehnyt verkko-ostoksia. Ostin miehelle vähän (reilun kaupan luomupuuvillaisia) alusvaatteita ja koiralle pannan. Molemmat kyllä menivät kertaalleen vaihtoon, mutta tällä kertaa olin asiaan varautunut, eikä se tuntunut pahalta. Päinvastoin sain molemmista nettikaupoista hyvää palvelua.

Täällä on hirmuisen helppo eksyä ostamaan asioita netistä. Kone on auki silloin kun haluaa, ja verkkokauppoja löytyy Suomesta pilvin pimein.Onneksi olen suurinpiirtein saanut pidettyä tekemäni periaatelupauksen: jos jotakin löytyy täältä suunnilleen kohtuulliseen hintaan, ostan sen enkä halvempaa muualta. Paikallista pitää tukea, jos on siihen mahdollisuus. Siksipä olen jo päässäni alkanut miettiä, mitä joululahjoja täältä löydän (kirjoja, viiniä, pakolliset suklaat, jonkin verran paikallisia käsitöitä, jonkin verran lappilaisia herkkuja, ehkä kynttilöitä, mahdollisesti leluja).

Jos tuotteella on menekkiä, sen hintaa saadaan kenties vähitellen alas, tai ainakin se pysyy valikoimissa. Yksi ystävä herätti minut sen tajuamaan, kun oli puhetta luomutomaateista (tomaattien ostaminen talvella = ei ekoteko). Hän nimittäin ostaa niitä, jotta eivät katoaisi valikoimista. Se on aika tärkeä pointti. Minä ravaan aina välillä useammassa kaupassa, jotta saisin haluamani tuotteet. Toisesta saa hyvät pisteet, mutta siellä on huonot valikoimat, toisessa on kohtuullisen hyvät valikoimat, mutta huonot pisteet. Kolmannessa on sen merkkistä jäätelöä, jota ei taida muissa ollakaan. Sieltä yritän seuraavaksi metsästää suomalaista juoksevaa hunajaa, jota en ole muista kaupoista löytänyt (tavallista on). Hullun hommaa, mutta kun on itsepäinen, niin semmoista se on.

Aina välillä käyn ihailemassa naapurikaupan ikkunaa. Siellä on minusta ihania kenkiä. Kun keksin, mitä niistä oikeasti käyttäisin, ryntään joku päivä ostoksille. Vielä kun Ulla ottaisi myyntiin reilun kaupan luomupuuvillasta valmistettuja vaatteita, olisin lopullisesti tyytyväinen elämääni täällä.

Yksi hauska puoli verkko-ostoksissa on. Tällä viikolla sain ensin tiistaina paketin (koiran panta). Se oli väärää kokoa, joten laitoin vaihtoon keskiviikkona. Keskiviikkona tulivat alusvaatteet. Ne olivat vahingossa naisten alusvaatteita, joten taas menevät vaihtoon. Huomenna tulevat luultavasti ainakin oikeat alushousut (laittavat minulle ensin oikeat tilalle ja matkassa palautuskuoren - luottoihmisiä!) ja viimeistään maanantaina uusi panta. Olen siis saanut koko viikoksi jännitystä kahdesta pienestä ostoksesta. Loistohomma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti