maanantai 12. lokakuuta 2009

Johtopäätöksiä

Tätä naputtaessani Kolarin kunnanhallitus on varmaankin jo saanut kokouksensa päätökseen. Tänään olikin mielenkiintoinen asia käsiteltävänä: sivistystoimen johtosääntö, josta Reijo Puranen teki keväällä aloitteen. Tiedustelujen jälkeen se kuulemma löytyi pöytälaatikosta ja pääsi vihdoin kunnanhallituksen käsittelyyn. Aloitteen pääsisältö on, että osa johtavan rehtorin valtuuksista pitäisi siirtää sivistyslautakunnalle. Esittelijä, kunnanjohtaja on ehdottanut, ettei näin tehdä.

Huomenna ryntään heti aamusta kunnan kotisivuilla tutkimaan, mitä hallitus päätti. Tosin jos äänet jakautuvat kuten tilatyöryhmän raportin suhteen, päätöksenä on olla tekemättä mitään. Jos jotakin veikkaisin, niin äänestykseen meni, ja Tiensuu, Koberg et Keskitalo äänestivät käytännön jatkamista ennallaan, kenties myös Pääkkölä ja Haavikko/varamies Kumpula. Vastaan olivat Möykkynen ja Kaulanen. Mutta jos esimerkiksi Koberg tai Keskitalo olikin pois kokouksesta, vääntö oli tiukempi.
Tämä on tietysti vain valistunut arvaus (jonka tueksi olen saanut paikallistuntemusta kokeneimmilta).

Niin tai näin, Kolarin kunnallisdemokratiassa eletään sivistystoimen suhteen erittäin mielenkiintoisia aikoja. Jollakin tavalla myös surullisia, sillä minusta Kolarin kouluelämällä ei juuri nyt ole erityisen paljon ylpeyden aiheita.
Yhtenäinen ja oppilaita aktiivisiksi omilla aivoillaan ajatteleviksi kansalaisiksi kasvattava koululaitos. Siinä tavoite, mutta mikä sitten on todellisuus?

1 kommentti: