torstai 10. syyskuuta 2009

Tuleekohan ähky?

Kansalaisopiston ohjelman alkaminen on varma syksyn merkki. Olen onnistunut ilmoittamaan itseni ainakin kahdelle kurssille, jotka toteutuvat ja ovat varmaan jo täynnäkin. Ja sitten, ehkä, uskaltaudun sunnuntaina koelaulamaan.
Olen tainnut ehdottaa kolmen kuukauden aikana ainakin viittä kurssia, joille kaikille yritän tietysti värvätä lähiympäristöni, jos ne toteutuvat. Niinpä kaikki ystävät täällä alkavatkin ollayliharrastettuja :) Johtopäätös: tarvitaan lisää ystäviä.

Kun ilmoittautumislomakkeet ensin ilmaantuivat nettiin viikko pari sitten, innostuksissani laittauduin kamppailu- jaseikkailukurssille. Nimi oli kertakaikkisen kutsuva! Se olikin sitten 6–8-vuotiaille tarkoitettu juttu. Olin jo ehtinyt haaveilla, mitä kaikkea kurssilla keksitään, vaikka vuorikiipeilyä. Harmi, sillä olisipa loistava semmoinen tätiversio seikkailukurssista (ehkä ehdotan sitäkin kansalaisopistolle vielä!).

Koska syksy tuo mukanaan paljon harrastuksia muutenkin, pitää olla vähän varovainen, ettei ahmi liikaa. Graduni on edelleen hyvin hitaasti virtaavassa jamassa. Kesällä eräs haastattelemani opettaja tuumasi (kylätoiminnasta, joka sekin on omalla tavallaan harrastus), että yleensä uudet ihmiset jaksavat pari vuotta, mutta väsyvät sitten. Se oli tärkeä kommentti, jota yritän pitää mielessä, kun intoa tulee liikaa. Ahmimalla saa vain mahansa kipeäksi (joskin myös tyytyväisen olon hetkeksi).

Silti on kiva, että ensi viikolla taas kylätoimikunnan hallitus kokoontuu ja alkaa tosissaan miettiä meille uusia metkuja. Kehittämistä tämä kirkonkylä kaipaa, mutta millaista? Mitähän ihmiset tänne oikein haluaisivat, ja mitä täällä jo on? (minulle voi muuten laittaa kommentteja tästä)
Tämä on varmaan isoimpia kyliä, mutta silti ihmisiä näkee aika vähän touhuamassa kyläasioissa.
Kai tätä kirkonkylää vaivaa se, että kaikki ovat tulleet muualta: kyliltä, tai junan matkassa ympäri Suomea. Silloin täytyy erikseen rakentaa yhteisö, kun sitä ei ole sukujuurien punoksissa.

ps. Ekat sienet poimittu. Tatit menivät pakkaseen, rouskuista tein etikkasäilykkeitä.. toivottavasti onnistuvat, kun tämä oli semmoinen kokeilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti