keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Tunturi-Lappi sen kun porskuttaa

On aina yhtä hauskaa, kun omat järjettömät päätökset saavat jälkikäteen järjellistä tukea. Nimittäin muutto tänne Kolariin ei ollut kovin järjellä tehty juttu, enemmänkin siinä mieli vei ja sydän kantoi (yhden kyläilyreissun kokemuksia). Tännepä silti tultiin. Nyt kun katselee taantumaa, ei ollenkaan kaduta. Tampereen seutukunnalle ennustetaan elinkeinoelämään synkkää ensi syksyä. Mutta mitä tekee Tunturi-Lapin seutukunta? On Suomen ainoita, joilla näkymät ovat hyvät. Täytyy toivoa, etteivät etelän ihmiset lakkaa käymästä hiihto-, kala- ja patikkamatkoilla täällä pohjoisessa.Suomalainen ruokkii suomalaista käyttämällä suomalaista.

Taantuma kolisee varmasti jossain kohti rattaissa täälläkin, mutta toistaiseksi tuntuu, etteivät lamaannuttavat uutiset iske paikkakuntaa kovin pahasti. Rakennusala on tosin vielä arvoitus, niin sanoi ainakin päivän lehti. Kaivosyhtiö marssitti mieluummin ulos Ameriikan väkensä kuin pysäytti vaunujen etenemisen Pajalassa. Toivoa, toivoa on siis ilmassa auringon lisäksi.

ps. Asun muuten kunnassa, jossa on lumivyöryjä. Tunturien keskinäiset suhteet taisin juttuun sekoittaa, mutta kiehtovaa, kiehtovaa oli ajatella, että jossakin lumi jylisee alas kovaa vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti