tiistai 17. maaliskuuta 2009

Naps sanoo talven selkä

Viikonloppuna aloin olla jo vähän huolissani. Täällä oli niin lämmin sää, etten tarvinnut villasukkia saati säärystimiä. Toppavermeissä tuli iltalenkillä hiki. Mutisin jo itsekseni, että täällähän on lämmintä kuin maaliskuussa. Kesti vähän aikaa hoksata, että siellähän mennään, ja kovaa kohti huhtikuuta. Mutta tämmöisiin keleihin totuin kotona Muurasjärvellä. Sinne on sentään 500 kilometriä.

Olin kai kuvitellut, että talvi jatkuisi täällä pidempään. Tiet olivat jo aika sulat viikonloppuna ja alkoi tuntua kevätkihinää. Sitten satoi päälle lunta. Sisko testasi hinauspalvelun sujuvuutta Äkäslompolon tieltä tullessa (ettei tarvitse pohdiskella, kuka siinä penkassa on käynyt). Luikasta on. Ehkä se talvi vielä iskee takaisin. Mielenkiintoista nähdä, mitä kevät täällä on. Minulle on jäänyt puheista sellainen mielikuva, että kevät on vielä parempi kuin syksy tai talvi. Sitä en oikein osaa kuvitella.

Viime viikolla aloitin hiihtokauden (vihdoin). Armoton 30 kilometrin viikkosuunnitelma kyllä suli, ensimmäiselle viikolle sain kasaan vain vaivaisen kympin. Ehkäpä tänään onnistaa, ja latu olisi hyvässä kelissä luistelusuksille. Pari turistia uhkasi, etteivät tule tänne, jos lumi sulaa ja jääradalle pääsee vain tiellä. Saapas nähdä. Tunturissa kai pitäisi päästä laduille ja mäkeen vielä vappunakin.

3 kommenttia:

  1. nyt on pakko kommenteerata, että siskon penkkaanmenon jäljet oli komeet, mutta käväsi kyllä mielessä, että ihan kiva jos pilistelee niitä kattelemaan vasta sitten kun auto on veetty ylös. ainakin jos tie on niin liukas, että jalankaan ei pysy pystyssä, penkka on pimeessä ylämäessä ja rekkoja huristelee ohi molempiin suuntiin. kiitos ekana paikalle ehtineille mieshenkilöille, jotka olisivat nostaneet auton pois penkasta, mikäli se olisi lähtenyt käyntiin.

    VastaaPoista
  2. Pääsee kyllä tosi pitkälle lumen päälle, ei tartte huolia. Ainaski tuola Levillä on muuten kauden ihan viimiset päivät, oliskohan viikon verran, rinteet käytössä maksuttomasti!

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva kuulla, ja varsinkin nuo Levin rinteet pitää varmaan käydä tarkastamassa! Nythän sääkin jo vähän soukkeni, eilenkin tunnutti ihan hiihtokeliltä.

    VastaaPoista