tiistai 19. tammikuuta 2010

-30 prosentin piirakka

Kokkaus on niitä asioita, joissa minulla on paljon ideoita, mutta vähän kärsivällisyyttä ja taitoa. Aina välillä saan loistavan valaistuneen näyn, johon liittyy jokin ruokalaji. Se johtuu siitä, että siskoni on ravintolakokki, ja tästä syystä olen oivaltanut, että maailmassa on muitakin ruoka-aineita kuin ketsuppi. Esimerkiksi pesto, joka ajaa saman asian. Nam.

Takaisin asiaan: Valitettavasti oman näkyni ja todellisuuden välissä on ammottava aukko, jota sitten syödään hammas irvessä (kerron joku kerta, miten kävi, kun aloin tehdä kikherneistä pihvejä..). Onneksi meillä ei yleensä syödä minun sapuskaani, vaan mies kokkaa.

Tällaista värkkäsin vajaa viikko sitten, kun kaupassa oli houkuttelevia päiväysalennuksia. Minusta päiväysalennus on loistava tapa kokeilla jotakin, mitä ei ole ennen kokeillut (tämä piirakka on muistelma ja muunnelma Emmin viime keväänä tekemästä piirakasta, jonka söin).
Kuvaa ei valitettavasti ole, sillä kuvauskohde joutui syödyksi.

- 30 prosentin piirakka

1 valmis piirakkapohja, semmoinen suolainen
2 isoa sipulia
2 punasipulia
1 purkki creme fraichea
1 putkula vuohenjuustoa
1 dl (no ehkä laitoin 2 dl, mutta se oli aika tuhtia, voi jättää poiskin) edam-raastetta.
vähän aurinkokuivattuja tomaatteja, loraus niiden öljyä

Sulata taikinaa mikrossa tai odottele telkkaria katsoen, että se sulaa itsekseen. Taputtele vuokaan.
Sutki sipulit renkaiksi ja levitä vuokaan.
Jos et ostanut valmista raastetta, niin raasta juusto. Kippaa sekaan creme fraiche ja vähän öljyä.

seuraavaan kohtaan on kaksi vaihtoehtoa:
viipaloi ensin vuohenjuustot ja kippaa sipulien päälle, ja kippaa päälle raastehärpäkkä.
TAI kippaa raastehärpäkkä ja siihen päälle vuohenjuustot (niistä tulee rapsakoita, mutta saattavat kuivua).

Paista 200 asteessa 30 minuuttia, ehkä voit harkita hivenen alempaa lämpötilaa, jos haluat vuohenjuuston pehmeämpänä.

ps. Tämä oli hyvää. Kantsii syödä tätä päivää ennen tsumpaa, niin on mitä polttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti